Dansschool Splash Dance

Dreumesdans

In deze ouder-kind les zijn de allerkleinsten welkom vanaf dat ze kunnen lopen. We maken spelenderwijs kennis met dansen en bewegen op muziek.

Naast dat we gebruik maken van de muziek, gebruiken we ook verschillende attributen in de les om dichterbij de beleveniswereld te komen van de dreumesen.

De kinderen kunnen hun energie kwijt in de les, maar er zijn ook rustmomenten om even te ontspannen.

Dreumesdans is niet alleen voor het plezier, maar is ook goed voor:

  • Muzikale vorming
  • Motorische ontwikkeling
  • Spraak ontwikkeling
  • Sociale ontwikkeling

Peuterdans

Kindjes vanaf 2,5 jaar zijn welkom om zelfstandig deze les bij te wonen. Ze ontdekken het plezier van dansen en werken aan hun sociale en motorische ontwikkeling.

Tijdens de les gebruiken we verschillende attributen om zo op een speelse manier te werken aan muzikaliteit, fantasie en lichaamsbesef.

Peuterdans is niet alleen voor het plezier, maar is ook goed voor:

  • Muzikale vorming
  • Motorische ontwikkeling
  • Spraak ontwikkeling
  • Sociale ontwikkeling

Kidsdance

Kinderen vanaf 4 jaar zijn welkom in deze les. Om zichzelf te gaan ontwikkelen en ontdekken in dans en in verschillende dansstijlen. Dit zal op een spelenderwijs worden aangeleerd en met veel muziek uit de belevingswereld van een kleuter. We zullen ook naar een choreografie gaan toewerken wanneer de groep daar klaar voor is. Daaromheen zullen veel dansspelletjes gespeeld worden en dans moves van verschillende dansstijlen aangeleerd worden.

Kortom een super veelzijdige en energieke les om aan mee te doen!

Streetdance

Streetdance is een verzamelnaam voor verschillende dansstijlen die ontwikkeld zijn op straat en in clubs. De stijl is ontstaan in het begin van de jaren 80 in New York. Verschillende stijlen als Hiphop, Locking en Funk komen tijdens deze les aan bod.

Tijdens de les maak je kennis met deze dansstijl. Door middel van elkaar aan te moedigen en te werken aan improvisatie halen we het uiterste uit onze dansers. De bewegingen zijn vaak losjes, maar worden vaak scherp overgebracht op de beat van de muziek.

Modern/Jazz

Modern/Jazz is een mengeling van verschillende dansstijlen zoals de naam ook al zegt. De vloeiende bewegingsstijl uit de moderne dans en de grove uit de jazz dans. Hierdoor zijn deze lessen zeer afwisselend. Er wordt in de lessen op gevarieerde wijze gewerkt door middel van verschillende oefeningen. Waar we werken aan ademhaling, kracht en ontspanning, sprongen en draaien, maar ook aan coördinatie, conditie, kracht en uithoudingsvermogen.

Er wordt veel gedanst met het gevoel en sfeer van de muziek, waardoor je heel goed je passie op deze manier kan overbrengen en uiten.

Modern gevorderd

De les Modern gevorderd gaat nog meer in op gevoel en passie. Hier wordt ook nog meer gefocust op de techniek van de moderne dans en het goed uitvoeren van passen. Er wordt dus veel gewerkt aan techniek, conditie, kracht en uithoudingsvermogen, waandoor de les erg intensief is. Er is hier ook veel ruimte voor improvisatie en zelfontwikkeling.

Hiphop

Hiphop is een culturele beweging dat is ontstaan in de jaren 70 in New York in de wijk The Bronx tijdens block parties. De dans hiphop is onderdeel van de cultuur, waaronder stijlen als Breaking, Locking en Popping terugkomen.  Steps als de Bart Simpson en The Smurf zullen dan ook vaak terugkomen.

De bewegingen die worden gemaakt zijn vaak samen met een bounce en isolaties. Het lichaamszwaartepunt zit dan ook bij de grond.

Muziek dat wordt gebruikt zijn vaak Hiphop, Rap, Funk en R&B.

Dancehall

Dancehall is ontstaan in de jaren 80 in Jamaica en heeft elementen als reggae, ska en rap.

De les start met een intensieve warming-up waarbij aandacht wordt besteedt aan het versterken van de buik-,been-, en bilspieren. Daarna worden originele dancehall steps getraind die terugkomen in de choreografie.

De dansstijl is een combinatie van losse bewegingen, maar tegelijkertijd ook strakke bewegingen. Doordat de steps/technieken worden getraind, train je ook gelijk een bepaalde lichaamscontrole. Deze stijl wordt dan ook gezien als energiek, ritmisch en krachtig.

Dance workout

De Dance Workout is een leuke workout van 60 minuten dat bestaat uit verschillende dansstijlen. Je reist in een uur de danswereld door: van Latin tot Hiphop en van Dancehall tot Funk. Het is een energieke les voor iedereen, ongeacht leeftijd en ervaring.

Door de gevarieerde bewegingen train je voornamelijk conditie, maar ook kracht. De krachtoefeningen zijn nog steeds dans gerelateerd en is voor ieder niveau.

Het is een leuke workout waar niet alleen training en dans, maar ook plezier centraal staat.

Team

Lisa Dewi begon met dansen toen ze 4 jaar oud was. Na twee jaar ballet te hebben gedanst, begon ze lessen te volgen in de Indiase klassieke dansstijl Bharat Natyam. Later ontdekte ze ook haar liefde voor Hiphop en Dancehall.

Nadat Lisa Dewi de vooropleiding Afternoon Art had behaald in 2014, is ze in 2017 afgestudeerd aan De Dansopleiding in Utrecht. Inmiddels is Lisa Dewi gespecialiseerd in verschillende dansstijlen; Hiphop, Streetdance, Dancehall, Bollywood, Dreumesdans en Peuterdans. Daarnaast geeft ze ook Dance Workouts.

Naast het werken als dansdocent, choreograaf en groepsles instructrice werkt ze ook als kinderoppas en als administratief medewerker.

Tarieven

Dansles     
1x per week     €30,-
2x per week     €47,-

Combi met zwemles    
1x per week     €22,50
2x per week     €35,-

Peuter, kleuterdans
1x per week     €25,-

Combi met peuterzwemmen    
1x per week     €18,-

*Betaling vindt om de 4 weken plaats