Aqua Actief Zwemactiviteiten

Zwemles voor vrouwen

Samen, plezier beleven en actief zijn, dat is wat centraal staat binnen de zwemles voor vrouwen. Leren zwemmen even als het verbeteren van de zwemtechnieken dat is wat naar voren komt binnen deze lessen.

Trimzwemmen

Tijdens de les Trimzwemmen bij de Winter Sport wordt er onder begeleiding van een zwemonderwijzer banen gezwommen waarbij je werkt aan zwemtechniek, lenigheid, spierkracht, conditie en coördinatievermogen. De lessen worden gegeven aan groepen van niet meer dan vijftien personen. Met Trimzwemmen ben je op een gezonde, afwisselende manier bezig met de zwemsport. Trimzwemmen is intensief en het meest geschikt voor de geoefende zwemmer.

50-Fit

Blijf op een ontspannende, gezellige, maar toch actieve manier in beweging! In heerlijk verwarmd water van 32 graden, samen met andere senioren, zwemmen onder begeleiding van een zwemonderwijzer. Binnen de lessen zal naast het doen van gezamenlijke activiteiten, ruimte gecreëerd worden voor vrijzwemmen.

Peuterzwemmen

Afwisselend banenzwemmen, spelactiviteiten en samenwerkingsopdrachten uitvoeren in het water. Dit is wat tijdens een peuterzwemles naar voren komt. Even als bij babyzwemmen is het tijdens peuterzwemmen ook belangrijk is dat ouders de ruimte krijgen om op een prettige manier met hun kind in contact te zijn.

Hydrotherapie

In ’T Gooische bad is het mogelijk om hydrotherapie te volgen onder begeleiding van een bevoegd zwemonderwijzer en fysiotherapeut. In het water van maar liefst 32 graden worden spierontspannende oefeningen gedaan. Volgens verschillende onderzoeken binnen de fysiotherapie is gebleken dat therapie in het water een positief effect heeft op de gezondheid. Hydrotherapie is geschikt voor jong en oud, voor chronische klachten of om te revalideren.

Aqua Bootcamp

Tijdens Aqua Bootcamp wordt hetzelfde gedaan als tijdens de Outdoor Bootcamp. Het verschil is dat er niet gewisseld wordt van locatie, maar dat de lessen plaats zullen vinden in ’T Gooische bad! De oefeningen die in het water worden uitgevoerd zullen meer ontspannen aanvoelen. Maar reken er tijdens Aqua Bootcamp ook op dat er op de kant oefeningen gedaan worden…! Er wordt gewerkt aan het uithoudingvermogen, kracht, snelheid, coördinatie en lenigheid.

Vrijzwemmen

Er is ruimte voor vrijzwemmen en voor gezamenlijke plezierige zwemactiviteiten. Kijk voor de tijden van vrijzwemmen en vrijzwemmen voor alleen vrouwen bij lesrooster Aqua Actief.

Zwangere vrouwen

Zwemmen tijdens je zwangerschap, in verwarmd water van 32 graden, kan heel prettig zijn. Door het water voel je even niet dat je zwanger bent; het water ondersteunt je lichaam en je zwangere buik, waardoor je je bijna gewichtsloos voelt. Het is belangrijk om je conditie op peil te houden, zeker tijdens je zwangerschap. Een goede conditie kan een voordeel zijn tijdens de bevalling. Zwemmen kan je helpen om fit en energiek door je zwangerschap heen te komen.

Babyzwemmen

Op een rustige en plezierige manier kennis maken met het zwembad. Zowel de motoriek, coördinatie als de ademhaling wordt gestimuleerd. Spelletjes, spetteren, beginselen van het drijven en onder water gaan worden behandeld tijdens het babyzwemmen. De lessen worden gegeven onder begeleiding van een zwemonderwijzer die zorgt voor veel persoonlijke aandacht. De instroom naar reguliere zwemles wordt met babyzwemmen bevorderd. 

Zwemles met gebaren

In overleg kan er in ’T Gooische bad zwemles gegeven worden aan kinderen die doof of slechthorend zijn. De zwemonderwijzer gaat dan samen met een gebaren tolk mee het water in om uw kind op die manier van een zo duidelijk mogelijke instructie te voorzien.

Aquafun

Tijdens een Aquafun les staat plezier voorop! Onder begeleiding van een bevoegd zwemonderwijzer spelletjes doen in het water binnen diverse thema’s. Naast het doen van spelletjes wordt er ook aandacht besteed aan het verbeteren van zwemvaardigheden en maken kinderen kennis met een stukje reddend zwemmen. Een enorm gevarieerde zwemles dus!
pool yoga

Pool Yoga

Ontspanning, ontstressen, goed naar je lichaam luisteren, leniger en sterker worden. Pool-Yoga draagt bij aan een verbeterde houding en een goede balans tussen lichaam en geest. De gevarieerde lessen worden in het zwembad en gedeeltelijk op de kant gegeven met diverse materialen zoals SUP-boards, matten en flexibeams. Het warme water in ’T Gooische bad van 32 graden laat je extra tot rust komen. Een proefles Pool-Yoga ervaren? Dit kan al voor €5,-

Nieuwsbrief

Volg ons

Contact

035 - 77 25 717
06 - 508 31 558
info@dewintersport.nl

ISO

De zwemschool is ISO gecertificeerd: iso