Zwemdiploma ABC

Bij zwemschool De Winter Sport in Hilversum is leren zwemmen veilig, persoonlijk en leuk. Onze enthousiaste zweminstructeurs staan niet op de kant, maar geven les in het water voor het beste contact met uw kind. Door het geven van zwemles in kleine groepen is er veel ruimte voor individuele aandacht. Zo leert uw kind makkelijker, sneller en technisch beter zwemmen. Bij zwemschool De Winter Sport gaat uw kind met plezier naar zwemles.

Privéles
Komen de reguliere lessen niet uit of heeft je kind een 1 op 1 les nodig, dan bieden wij ook privélessen aan. Sommige kinderen hebben net een zetje in de rug nodig om klaar te zijn voor het afzwemmen, privéles is een goede manier om een steuntje in de rug te geven!

Zwemles in kleine groepen
Goed en veilig leren zwemmen is enorm belangrijk, u wilt dat uw kind veilig is in de buurt van water. Wij geven les in kleine groepjes, daarom kunnen kinderen mogelijk al vanaf 3,5 jaar instromen. Maximaal hebben wij vijf leerlingen bij één docent of 2 docenten op 8 leerlingen, dit is heel prettig voor alle kinderen en voor kinderen die niet in die grote groepen kunnen meekomen in het bijzonder.

Geen wachtlijst
Voor de ABC-zwemlessen is er geen wachtlijsten bij De Winter Sport. Wanneer u, uw kind inschrijft voor de zwemlessen, kan uw kind direct starten.

Persoonlijke leskaart
We hebben in de afgelopen 10 jaar een eigen lesmethode ontwikkeld welke flexibel genoeg is om aan te sluiten bij het niveau van elk startend kind. Uw kind krijgt een persoonlijke leskaart, daarop worden alle vaardigheden nauwkeurig bijgehouden. Soms heeft een kind moeite met een bepaalde oefening en dan laat de leskaart precies zien waar de extra aandacht nodig is.

Eenvoudig lessen afmelden en inhalen
Voor ouders bieden we veel service en gemak. U kunt eenvoudig zelf lessen afzeggen, verplaatsen en weer inplannen via onze app. Indien, dit 24 uur van te voren is, gaat er niets van het lesgeld verloren. Natuurlijk kunt u ons altijd bellen voor meer informatie of loop een keer naar binnen. We geven u graag persoonlijk advies.

Elke week afzwemmen
Wij geven  7 dagen per week zwemles, op doordeweekse dagen van 13.30 tot 18.45 en in de weekenden van 07.45 tot 15.30. Afzwemmen voor  diploma A is elke zaterdag om 15.45, Diploma B en C op zondag om 15.45, Diploma D, E en F is op dinsdag om 18.15, als kinderen er klaar voor zijn gaan ze direct op voor het diploma. Mede hierdoor is de gemiddelde les periode voor het diploma A bij ons 8 tot 12 maanden.

Zwemveiligheid
De veiligheid in en rondom water is het gehele jaar door een belangrijk onderwerp. Kinderen moeten, ook als ze een zwemdiploma hebben, goed in de gaten gehouden worden. Na het behalen van het A-diploma kunnen kinderen zichzelf redden. Dit betekent niet dat ze volledig zelfstandig zonder toezicht in een zwembad kunnen zwemmen. Bij het A-diploma leren kinderen de verschillende zwemslagen. Het B-diploma is om conditie op te bouwen en de afstanden te vergroten. Na het C-diploma beheersen ze de zwemslagen op langere afstanden en kunnen ze zichzelf redden in bijvoorbeeld een druk zwembad met veel golfen. Pas na het behalen van het A-, B-, en C-diploma zijn kinderen in staat om veilig en zelfstandig te zwemmen. Maar ook dan zijn er altijd externe factoren die ervoor kunnen zorgen dat ze in problemen raken zoals golven of stroomversnellingen. Laat uw kind dus het A-, B- en C-diploma halen en houd ze in en rondom water altijd goed in de gaten!

 

Hoe is het A diploma verdeeld

Rood – Diploma A, Fase 1. Hier starten alle nieuwe kinderen in als zij beginnen met zwemles.
Groen – Diploma A, Fase 2.
Geel – Diploma A, Fase 3.
Blauw – Diploma A, Fase 4.
Roze – Diploma A, Fase 5. Laatste groep voor Diploma A.

Mocht uw kind met eerdere ervaring inschrijven, word er met u overlegd in welke fase uw kind instroomt. Dit kan na de eerste les altijd worden bijgesteld.

Tarieven zwemles

Zwemles
1x per week €99*
2x per week €198*
Privéles per reservering €88
Pushles (1 op 4) per reservering €41
Inschrijf- /administratiekosten €35  (U ontvangt een welkomstpakket met o.a. tas en Ockyz antislip sokken!)
Afzwemkosten €35

  • per 4 weken via automatische incasso en incl. 9%btw

 

Rooster zwemles diploma A/B/C