Zwemschool De Winter Sport Hilversum

Zwemschool De Winter Sport is ruim 16 jaar gespecialiseerd in het faciliteren van zwemlessen in de regio en geeft sinds 2018 les vanuit een eigen locatie Zwembad ’T Gooische Bad.
Wij vinden het belangrijk dat kinderen plezier hebben en zich veilig voelen. Zodat ze zich in hun eigen tempo kunnen ontwikkelen.

Met onze enthousiaste docenten leren zij zwemmen via ons eigen ISO gecertificeerd lessysteem. Dit door ons ontwikkelde systeem legt de nadruk op de ligging en techniek waar direct bij de start al mee begonnen wordt.

Bij Zwemschool De Winter Sport kan je kind starten met zwemles vanaf drie-en-een-half jaar of ouder. Door de kleine groepen leert jouw kind zwemmen met veel individuele aandacht. Met zeven dagen per week zwemles (in de ochtend en middag) en wekelijkse afzwemmomenten zijn wij de specialist op het gebied van hoogwaardige zwemlessen in ’T Gooi en ver daarbuiten. Met ons unieke lessysteem is instromen mogelijk op ieder niveau.

De eerste zwemles

Zwemles ABC Zwemles met aandacht voor je kind

Bij zwemschool De Winter Sport in Hilversum is leren zwemmen leuk, persoonlijk en veilig. Onze enthousiaste zweminstructeurs staan niet op de kant maar geven les in het water voor het beste contact met uw kind. Door het geven van zwemles in kleine groepen is er veel ruimte voor individuele aandacht. Zo leert uw kind makkelijker, technisch beter en sneller zwemmen. Bij zwemschool De Winter Sport gaat uw kind met plezier naar zwemles.

Zwemles in kleine groepen

Goed en veilig leren zwemmen is enorm belangrijk, u wilt dat uw kind veilig is in de buurt van water. Wij geven les in kleine groepjes, daarom kunnen kinderen al vanaf 3,5 jaar instromen.  Maximaal hebben wij vijf leerlingen bij één docent of 2 docenten op 8 leerlingen, dit is heel prettig voor alle kinderen en voor kinderen die niet in die grote groepen kunnen meekomen in het bijzonder.

Persoonlijke leskaart

We hebben in de afgelopen 10 jaar een eigen lesmethode ontwikkeld welke flexibel genoeg is om aan te sluiten bij het niveau van elk startend kind. Uw kind krijgt een persoonlijke leskaart, daarop worden alle vaardigheden nauwkeurig bijgehouden. Soms heeft een kind moeite met een bepaalde oefening en dan laat de leskaart precies zien waar de extra aandacht nodig is.

Eenvoudig lessen afmelden en inhalen

Voor ouders bieden we veel service en gemak. U kunt eenvoudig zelf lessen afzeggen, verplaatsen en weer inplannen via onze app. Hierdoor gaat er niets van het lesgeld verloren. Natuurlijk kunt u ons altijd bellen voor meer informatie of loop een keer binnen. We geven u graag persoonlijk advies.

Elke week afzwemmen

Wij geven  7 dagen per week zwemles, op doordeweekse dagen van 13.30 tot 18.45 en in de weekenden van 08.00 tot 15.30. Afzwemmen voor A is elke zaterdag om 15.45, Diploma B op zondag om 15.30, Diploma C, D, E en F is op dinsdag om 18.15, als kinderen er klaar voor zijn gaan ze direct op voor het diploma. Gemiddelde les periode voor het diploma A is bij ons daardoor 8 tot 12 maanden.

Zwemveiligheid

De veiligheid in en rondom water is elke zomer een belangrijk onderwerp. Kinderen moeten, ook als ze een zwemdiploma hebben, goed in de gaten gehouden worden. Na het behalen van het A-diploma kunnen kinderen zichzelf redden. Dit betekent niet dat ze volledig zelfstandig zonder toezicht in een zwembad kunnen zwemmen. Bij het A-diploma leren kinderen de verschillende zwemslagen. Het B-diploma is om conditie op te bouwen en de afstanden te vergroten. Na het C-diploma beheersen ze de zwemslagen op langere afstanden en kunnen ze zichzelf redden in bijvoorbeeld een druk zwembad met veel golfen. Pas na het behalen van het A-, B- en C-diploma zijn kinderen in staat om veilig en zelfstandig te zwemmen. Maar ook dan zijn er altijd externe factoren die ervoor kunnen zorgen dat ze in problemen raken zoals golven of stroomversnellingen. Laat uw kind dus het A-, B- en C-diploma halen en houd ze in en rondom water altijd goed in de gaten!

Inschrijven

Bij De Winter Sport schrijft u, uw kind in voor zwemles. Vanaf 22 februari 2023 wordt er telefonisch contact met u opgenomen en kan de eerste les worden ingepland. Bovendien rekent u met IDEAL de eerste 4 lessen (€ 99,- per 4 weken) af. Mocht na de eerste les blijken dat uw kind nog niet toe is aan zwemles worden de overige kosten met u verrekend. Bij het inschrijfformulier kiest u een abonnement type voor een- of tweemaal per week zwemles.

Hoe is het A diploma verdeeld

Rood – Diploma A Fase 1. Hier starten alle nieuwe kinderen in als zij beginnen met zwemles.
Groen – Diploma A Fase 2.
Geel – Diploma A Fase 3.
Blauw – Diploma A Fase 4.
Roze – Diploma A Fase 5. Laatste groep voor Diploma A.

Mocht uw kind met eerdere ervaring inschrijven, word er met u overlegd in welke fase uw kind instroomt. Dit kan na de eerste les altijd worden bijgesteld.

De overige diploma’s

Paars – Diploma B
Bruin – Diploma C

Licht Blauw- Diploma D
Licht Groen – Diploma E
Licht Geel – Diploma F

Inschrijven

Via onderstaande button kunt u uw kind inschrijven voor de zwemlessen. Vanaf 22 februari 2023 wordt er telefonisch contact met u opgenomen en kan de eerste zwemles worden ingepland. Tijdens de eerste les zal er worden gekeken of uw kind er al klaar voor is. Is uw kind er klaar voor dan hoeft u verder niets te doen.

* Heeft uw kind ergens anders al les gehad? Geen probleem. In het inschrijfformulier kunt u dit aangeven wij zullen aan de hand van de gegevens kijken in welke fase uw kind zal starten.

Rooster zwemschool

Tarieven per 01-01-2023

Inschrijfkosten                €35,- eenmalig**
Zwemles 1x per week     €99,-    45 min les per week*
Zwemles 2x per week     €198,-     90 min les per week*
Privéles (1 op 1)     €88,-     45 min les met 1 op 1 aandacht
Pushles (1 op 4)     €41,-     45 min les voor 1 onderdeel 1 op 4 aandacht
Afzwemmen     €35,-     per keer*

*Met ingang van 1 maart 2023
**incl. Welkomspakket

Contact

Zwemschool De Winter Sport

Zwembad ‘T GooischeBad
Franciscusweg 229
1216SE Hilversum

Telefoon nummer 035-7725717
Whatsapp only 06-50831558
Algemeen mail adres info@dewintersport.nl
Financiële administratie administratie@dewintersport.nl
Management management@dewintersport.nl