De eerste zwemles

Zwemles ABC Zwemles met aandacht voor je kind


Bij zwemschool De Winter Sport in Hilversum is leren zwemmen leuk, persoonlijk en veilig. Onze enthousiaste zweminstructeurs staan niet op de kant maar geven les in het water voor het beste contact met uw kind. Door het geven van zwemles in kleine groepen is er veel ruimte voor individuele aandacht. Zo leert uw kind makkelijker, technisch beter en sneller zwemmen.
Bij zwemschool De Winter Sport gaat uw kind met plezier naar zwemles.

Zwemles in kleine groepen


Goed en veilig leren zwemmen is enorm belangrijk, u wilt dat uw kind veilig is in de buurt van water. Wij geven les in kleine groepjes, daarom kunnen kinderen al vanaf 3,5 jaar instromen. In een vrijblijvende proefles kijken we dan of uw kind er aan toe is. Maximaal hebben wij vijf leerlingen bij één docent, dit is heel prettig voor alle kinderen en voor kinderen die niet in die grote groepen kunnen meekomen in het bijzonder.   

Persoonlijke leskaart

We hebben in de afgelopen 10 jaar een eigen lesmethode ontwikkeld welke flexibel genoeg is om aan te sluiten bij het niveau van elk startend kind. Uw kind krijgt een persoonlijke leskaart, daarop worden alle vaardigheden nauwkeurig bijgehouden. Soms heeft een kind moeite met een bepaalde oefening en dan laat de leskaart precies zien waar de extra aandacht nodig is.

Eenvoudig lessen afmelden en inhalen


Voor ouders bieden we veel service en gemak. U kunt eenvoudig zelf lessen afzeggen, verplaatsen en weer inplannen via onze app. Hierdoor gaat er niets van het lesgeld verloren. Natuurlijk kunt u ons altijd bellen voor meer informatie of loop een keer binnen. We geven u graag persoonlijk advies.

Elke week afzwemmen


Wij geven  7 dagen per week zwemles, op doordeweekse dagen van 13.30 tot 18.45 en in de weekenden van 08.00 tot 17.30. Afzwemmen is elke Woensdag (Diploma A), Donderdag (Diploma B) en vrijdag (Diploma C, D, E en F) , als kinderen er klaar voor zijn gaan ze direct op voor het diploma. Gemiddelde les periode voor het diploma A is bij ons daardoor 8 maanden.

Zwemveiligheid


De veiligheid in en rondom water is elke zomer een belangrijk onderwerp. Kinderen moeten, ook als ze een zwemdiploma hebben, goed in de gaten gehouden worden. Na het behalen van het A-diploma kunnen kinderen zichzelf redden. Dit betekent niet dat ze volledig zelfstandig zonder toezicht in een zwembad kunnen zwemmen. Bij het A-diploma leren kinderen de verschillende zwemslagen. Het B-diploma is om conditie op te bouwen en de afstanden te vergroten. Na het C-diploma beheersen ze de zwemslagen op langere afstanden en kunnen ze zichzelf redden in bijvoorbeeld een druk zwembad met veel golfen. Pas na het behalen van het A-, B- en C-diploma zijn kinderen in staat om veilig en zelfstandig te zwemmen. Maar ook dan zijn er altijd externe factoren die ervoor kunnen zorgen dat ze in problemen raken zoals golven of stroomversnellingen. Laat uw kind dus het A-, B- en C-diploma halen en houd ze in en rondom water altijd goed in de gaten!

Schrijf uw kind nu in

voor een proefles