fbpx

Hilversum, 16-10-2023 – Midden in de verkiezingstijd vragen niet alleen politieke partijen om de aandacht van de kiezers. De Nederlandse Stichting Water- & Zwemveiligheid waarschuwt voor het dalende niveau van zwemveiligheid in Nederland.

De stijgende kosten van zwemlessen, vooral bij particuliere aanbieders, leiden tot een verminderde toegankelijkheid voor veel Nederlandse gezinnen. Met wachtlijsten die blijven groeien, komt de zwemveiligheid – een essentieel kenmerk van ons waterrijke land – in gevaar.

“Beleidsveranderingen, zoals een verhoogd minimumloon, kunnen onbedoelde gevolgen hebben voor commerciële zwemscholen”, stelt Shiva de Winter, voorzitter van de stichting. De potentiële prijsverhoging, soms wel tot 40%, zou voor veel gezinnen zwemlessen onbereikbaar maken.

Het huidige financieringsmodel, dat sterk afhankelijk is van overheidsmiddelen, speelt een sleutelrol in deze kwestie. De stichting roept politieke partijen op om dit dringende probleem te erkennen en samen te werken aan duurzame oplossingen. De volledige open brief aan politieke partijen en zittende parlementsleden is bijgevoegd.

Neem voor verdere details en interviewaanvragen contact op met Shiva de Winter via shivadewinter@nswz.nl of 06-15191918.

Categories: Artikelen